Gelin mi, Gelinlik mi?

Dünya tarihinde modası geçmeyen tek kostüm gelinlik. Bugün ise gelinlik olarak tanımladığımız kostüm tipi tarihi olarak çok yeni, geçen yüzyılda şekillenen bir moda. Bu unutulmaz günde güzel bir gelin olmak için bazı önemli noktaların altını çizelim.

Albümde zamansız olmak

Bir profesyonel olarak güncel modayı takip etmenizi muhakkak öneriyorum, yalnız modanın büyük bir kısmının abartılı görsellere dayanan bir show işi olduğunu unutmadan. Bundan on sene sonra düğün albümünüze baktığınızda şimdi gülüyorsunuz ama o zamanlar çok modaydı açıklaması yapmak yerine zamansız bir güzellik görmeyi tercih edeceğinizi düşünüyorum.

Düğün gününüzde bir moda kurbanı olmamak için son modaya veya en yeni trendlere bakarken her zamankinden daha dikkatli olmak gerekir.

Gelin mi, gelinlik mi?

Gelelim en önemli soruya. Rabia Yalçın markası için gelin her zaman gelinlikten önce gelir. Tasarıma başlamadan önce gelin adayını yakından tanımak isterim. Şahsi beğenilerin, isteklerin ve detayların en önde geldiği kıyafettir gelinlik. Bu yüzden başka birinin üzerinde beğendiğiniz gelinlikle yola çıkmamanızı öneririm. Bana şu gelinliği yap demek yerine benim için bir gelinlik tasarla kilit cümleniz olmalı.

Gelin damatsız olmaz

Bazen gelin adayı büyük güne ve gelinliğine o kadar odaklanır ki damatla bir bütün olacaklarını hesaba katmadan hareket edebilir. Gelinliğiniz ne kadar güzel olursa olsun veya size ne kadar yakışırsa yakışsın, damat adayının fiziksel özelliklerine dikkat etmeden hazırlanan bir tasarımla yan yana verdiğiniz görüntü uyumlu olmaz. Bu en sık yapılan hatalardan. Bakıldığında aslında gelin ve damat gayet iyi giyinmişlerdir ama resimde adı konulmayan bir terslik vardır. Mesela boyları birbirine yakın olan çiftlerde gelinlik kabarık olmamalı, prenses modellerden uzak durulmalı.

Peki nasıl bir gelinlik?

Her gelin özel bir dünya dedim ama gelinlik için de genelgeçer kurallar var. Bunlardan en önemlisi ya da en garanti sonuç vereni diye tanımlayayım: dikkati tek bir noktaya toplamak.

Gelinliğinizin iki büyük parçasından birini öne çıkarıp, diğer parçayı ona hizmet eden mükemmel bir detay olarak bırakın. Bir gelinlikte ya baş/duvak tasarımı ya da gelinlik önde olmalı. Bu iki parça birbiriyle yarıştığında ikisi de hak ettiği değeri göremiyor.

Bir diğer önemli seçim gelinliğin tipi; balık, prenses veya kuyruklu birçok model seçeneği var. Bunlardan fiziğinize en uygun olanı seçtiniz yine de düşünmeniz gereken önemli bir konu daha var: düğün mekanı. Evet düğün mekanı ve gelinlik tipi arasında fark yaratan bir bağlantı var. Dar veya küçük mekanlarda kuyruklu ve kabarık modelleri tercih etmemenizi önerebilirim.

2019 trendleri

Bu sezonda 2019 trendleri bölgelere göre bariz farklılıklar gösteriyor. Orta Doğu ve körfez ülkelerinde işlemelere yoğunluk verilmiş kabarık modeller var. Kuyruk görüntüsü ise oldukça abartılıyor.

Avrupa’da dantel ve kuğu görüntüsü öne çıkıyor. Balık ve A kesim modeller göze çarpıyor. Duvak modelleri sade ve tamamlayıcı öğe olarak tutulmuş.

Abiyelere baktığımda bu sene güzel bir çizgi hakim. Etek kesimleri artık kabarık değil ve işlemeler çok daha özenli ve dikkate değer.

Son olarak;

düğünler bana sıcak ve soğuğun aynı anda temas ettiği buğulu pencereleri hatırlatır. Sevinç ve hüzün, ayrılık ve yeni başlangıçlar gibi tezatları içimde hissederim.

Bir kadın ve modacı olarak şuna inanıyorum; ne güzel gelinlik yerine ne güzel gelin deniliyorsa, başarılı bir gelinlik seçimi yapmışsınızdır.